Przeszłość

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Re: Przeszłość

Post autor: Adex-fan Brooke »

Uznali, że jednak zbędne aby byli bliźniaczki, najpierw przestały być jednojajowe, potem usunęli jedną z nich... Ciekawe czy nie planowali tego już po narodzinach jednej z nich jako dobry dramat na przyszłość... Już przy narodzinach na oczach Ridge'a, Brooke, Erica i Stephanie groziła im śmierć... Cały ten dramat nie przeszkodził Taylor szybko pojechać intrygować do Wenecji gdy ledwo się urodziły... Straszne też, że Phoebe w sumie umarła przez złość na relacje Taylor i Ricka oraz Steffy i Ricka...
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
BeLieF

Post autor: BeLieF »

Adex-fan Brooke pisze: 2026-06-04, 13:23 To nie do końca prawda, Taylor miała swoje wątki z zabiciem Darli, śmiercią Phoebe, Whipem... .
Prawda, tylko to nie trwało dłużej niż niż pół roku/rok i wracała do doklejenia jej do Brooke(choć akurat wątek śmierci Phoebe był już w trakcie powrotu trójkąta Brooke/Ridge/Taylor), trochę mało jak na jedną z postaci najbardziej rozpoznawalnych w tym serialu, a przecież oprócz osobnego życia prywatnego można było np. rozwinąć karierę zawodową Taylor jako psychiatry na nowo.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

No bo od początku z założenia Taylor to była tylko taka przeszkoda na drodze Brooke, więc co tu oczekiwać. Poza tym na tych rywalizacjach postaci poniekąd opiera się scenariusz tego serialu, więc Taylor jest do spełniania takiej właśnie roli, może być to przykre dla jej fanów bo chcieliby więcej a w efekcie dostali z biegiem czasu jeszcze większe popsucie tej postaci.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Marcus

Post autor: Marcus »

Zacząłem oglądać MnS od początku. ::rad:: Tzn. właściwie te odcinki są dla mnie nowe, bo jak wiadomo, nigdy nie zostały wyemitowane w TVP. ::kwasny:: Przecież "zbyt odbiegały od ówczesnych polskich realiów". ::plask wczolo: Dziwne, że innych amerykańskich seriali nie puszczali od połowy, bo chyba wszystkie odbiegały ...
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Awatar użytkownika
BeLieF

To tłumaczenie było zawsze absurdalne, bo przecież pierwsze odcinki to dużo więcej scen typowo rodzinnych i bardziej przyziemnych (w 28 odcinku Ridge nawet był ubrany w dres i tak sobie chodził po rezydencji), akcji to tam prawie nie ma a jak już był zalążek wątku (próba gwałtu na Brooke) to został urwany i potraktowany jako typowe wprowadzenie serialu.
Bartus610

Post autor: Bartus610 »

Też jestem ciekawy jaki był prawdziwy powód, te pierwsze odcinki są najlepsze. Mi najlepiej wchodzą odcinki z lat 1991-2003
Awatar użytkownika
Marcin1

Post autor: Marcin1 »

Ja już zacząłem sezon 2
Faktycznie do tej pory to nie było nic fascynującego, co by mogło pociągać widza. Jedyne co to powtarzam angielski.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Moda rozkręciła się dopiero gdy zaczął rosnąć konflikt Brooke & Stephanie, pojawiła się fałszywa Angela oraz Sally Spectra, te pierwsze odcinki to faktycznie nudnawe.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Adex-fan Brooke pisze: 2026-06-04, 14:37 Uznali, że jednak zbędne aby byli bliźniaczki, najpierw przestały być jednojajowe, potem usunęli jedną z nich... Ciekawe czy nie planowali tego już po narodzinach jednej z nich jako dobry dramat na przyszłość... Już przy narodzinach na oczach Ridge'a, Brooke, Erica i Stephanie groziła im śmierć... Cały ten dramat nie przeszkodził Taylor szybko pojechać intrygować do Wenecji gdy ledwo się urodziły... Straszne też, że Phoebe w sumie umarła przez złość na relacje Taylor i Ricka oraz Steffy i Ricka...
Steffy jako dziecko chyba była chwilowo uznana za zmarłą. Chodzi mi o tą akcję z Morgan i rzekomym utonięciem. Ale nie wiem czy już wtedy coś planowali.
Awatar użytkownika
BeLieF

To miał być wtedy taki dramatyczny zwrot akcji w wątku Taylor/Ridge/Morgan, raczej nie planowali jej uśmierć skoro znalazła się u Morgan dosłownie chwilę po tym jak uznano Steffy za zmarła u Forresterów.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Mi najbardziej brakowało tego, że Steffy i Phoebe prawie nie miały wspólnych wątków. Tak jakby jedna się pojawiła a druga zniknęła. Teraz po latach jak Steffy czasem wspomina Phoebe, to wydaje mi się to takie sztuczne. Nawet niezbyt by można wstawić jakieś ich wspólne flashbacki.
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

No mega szkoda. Te aktorki bliźniaczki co je grały przy powrocie Taylor były drewniane. A potem głupota że dwie zupełnie inne.. Jak Bell już chciał obecną aktorkę co gra Steffy to mógł jej powierzyć też rolę jej siostry. Szkoda, że z niej zrezygnowano. Jedynie to przyniosło fajną scenę dla Taylor jak jej Ridge powiedział, że Phoebe nie żyje i ta upuściła naszyjnik. No i wypadek też spoko wyglądał i sceny wtedy z Rickiem.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Pamiętacie taką głupotę, że na chwilę w roku 2004 postarzono bliźniaczki za bardzo a kilka odcinków potem były znowu młodsze dziewczynki? (które znowu były brunetkami a nie blond)
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

O tak, a tu ostatnia scena z tymi drugimi z 2006 roku jak Ridge mówi, że zostawia Taylor i chce odbudować rodzinę z Brooke -

Nagranie z TVP.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
ODPOWIEDZ