Eurowizja z roku na rok to coraz większe dno. Pod każdym względem. Zdecydowałem, że przyszły konkurs kompletnie pominę. Owszem, zerknę na występy w necie z ciekawości, ale nie dołożę swojej małej cegiełki, żeby budować oglądalność w TV. Z poważnego niegdyś konkursu zrobił się syf nie z tej ziemi.
Nie Ridge, gdy wyrzuca Cię na Brooke.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Jestem Kris. Syn, brat i ojciec mojej matki z czwartego małżeństwa mojego przybranego dziadka.
Dramatyczna stawka, oby uratowała to Szemplińska lub pojawiły się dzikie karty
Ostatni finał Eurowizji pokazał, jak bardzo konkurs ewoluował w stronę widowiska łączącego muzykę, przekaz wizualny i emocje. Wiele występów było dopracowanych scenicznie, a różnorodność stylów muzycznych wyróżniała ten finał na tle poprzednich lat. Wyniki potwierdziły, że dziś liczy się nie tylko wokal, ale spójna koncepcja artystyczna i autentyczność wykonawcy.
Administrator
Patrząc na tę listę i czytając informacje na temat wykonawców, to można dojść do wniosku, że wielu finalistów pochodzi z którejś mutacji "The Voice". Najbardziej znane mi nazwiska to A. Szemplińska i P. Pręgowski. Wszystko zależy od tego jakie utwory zostaną zaprezentowane przez finalistów.
Mogę tez wysnuć teorię, że w tym roku są mniej znani wykonawcy, bo inni mogli nie zdecydować się na udział, między innymi ze względu na kontrowersje wokół Izraela.
Mogę tez wysnuć teorię, że w tym roku są mniej znani wykonawcy, bo inni mogli nie zdecydować się na udział, między innymi ze względu na kontrowersje wokół Izraela.
Administrator
TVP za bardzo kombunuje z tegorocznymi preselekcjami. To już się robi zbyt przekombinowane i mało przekonujące. Piosenki z odtworzenia, wyniki głosowania dopiero następnego dnia: https://eurowizja.org/eurowizja-2026-po ... szczegoly/ . Pierwotnie selekcje miały być.. wczoraj. 
Administrator
I wszystko jasne. Alicja Szemplińska z utworem "Pray" będzie reprezentować Polskę na Eurowizji w Wiedniu. Jej piosenka została wybrana spośród łącznie ośmiu, które zostały zaprezentowane wczoraj po południu. Dziś przedstawiono wyniki, z których wynika, że niedoszła reprezentantka z 2020 roku otrzymała 32% głosów: https://eurowizja.org/eurowizja-2026-ot ... ka-polski/ . Piosenka nie była moją faworytką, ale potencjał jakiś ma, nie wykluczam, że Alicja wejdzie do finału i zajmie w nim około 15 miejsca.
Co do pozostałych piosenek, żadna nie sprawiła u mnie efektu "wow", poziom wokalny może i był niezły, ale trochę odnoszę wrażenie, że część piosenek była przygotowana po macoszemu. Zaskoczyło mnie drugie miejsce Oli Antoniak - według mnie, to jedna ze słabszych piosenek z tej niewielkiej stawki.
Całe zamieszanie związane z obecnością Izraela może obniżyć poziom tegorocznej edycji. ESC to przede wszystkim konkurs piosenki i polityki powinno być jak najmniej, ale rzeczywistość pokazuje, że takie podejście jest utopią.
Tak na marginesie, nie sądziłem, że "Jaka to melodia", której nie oglądam poza urywkami, ma tak wypasione studio.
Co do pozostałych piosenek, żadna nie sprawiła u mnie efektu "wow", poziom wokalny może i był niezły, ale trochę odnoszę wrażenie, że część piosenek była przygotowana po macoszemu. Zaskoczyło mnie drugie miejsce Oli Antoniak - według mnie, to jedna ze słabszych piosenek z tej niewielkiej stawki.
Całe zamieszanie związane z obecnością Izraela może obniżyć poziom tegorocznej edycji. ESC to przede wszystkim konkurs piosenki i polityki powinno być jak najmniej, ale rzeczywistość pokazuje, że takie podejście jest utopią.
Tak na marginesie, nie sądziłem, że "Jaka to melodia", której nie oglądam poza urywkami, ma tak wypasione studio.
2 miejsce Oli to przede wszystkim przez to że twórcy piosenki (zwłaszcza Aldona) poprostu wykupili dużo kart SIM (zresztą też wykupili wyświetlenia na YT) i pewnie też kombinowali przy głosowaniu online a biorąc pod uwagę że było bardzo słabę zainteresowanie selekcjami to udało im się Olcię przepchnąć na podium (w każdym fanowskim głosowaniu Ola była w okolicach dna), gdyby nie silna mobilizacja ze strony fanów Alicji i Eurowizji to byłoby znacznie gorzej niż w 2023 roku.
Administrator
@mario1989 , odważna teza i poważne oskarżenia. Masz coś na potwierdzenie swoich informacji?
Polecam śledzić polskie strony i grupy o Eurowizji, od dawna ostrzegano o tym że mogą być kombinację z panną Antoniak, zwłaszcza po tym jak rosły wyświetlenia teledysku na YT które były sponsorowane.
Miałem okazję być w TVP, gdy ogłaszali udział Alicji na Eurowizji. Nagrałem trochę filmików i zmontowałem zgrabną roleczkę, polecam!
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".