Zgadzam się że te nowe odcinki to ogromna nuda i już naprawdę nie ma się czym podniecać... Ostatni super rok to 2017 i gang młodej Spectry. Zgadzam się też że szkoda że nie wykorzystano potencjału Shirley jak ktoś już tu pisał. Swoją drogą ciekawe że na YouTubie puszczają odcinki z lat 2022-2023 czyli naprawdę dość świeże i jeszcze znieśli tą płatną subskrypcję... Czy to oznacza że mało które stacje na świecie są chętne kupować jeszcze te odcinki skoro wszystko udostępniają za free?
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika
Re: "MnS" w Polsce

Post autor: B@r »

Widać po wyświetleniach, że dużo nie mają, więc mało kto taki tasiemiec kupuje. To zeszli z ceny. Żałuję, że nie dali starszych odcinków z roku 97 np. Jak była katastrofa samolotu Lauren z Erykiem, itp.

Jeszcze mam jedno przemyślenie. Umówmy się, że nawet w czasach świetności "Mody..." to większość odbiorców to starsi ludzie. My młodzi jakaś o dużo mniejsza liczba. Nawet moja babcia mówi, że odpłynęła już kilka lat zanim tvp skończyła emisję! Więc myślicie, że te odcinki teraz zainteresują większą widownię przy tylu platformach streamingowych, gdzie przeniosła się oglądalność? Chyba w snach. Nawet znajomi mówią mi, że dla beki to scenkę na tiktoku czy yt zobaczą jakąś cytuję "głupią", ale by codziennie ten serial śledzić to nie.

Realia się zmieniły i trzeba się z tym pogodzić. Za duża konkurencja. Ten serial powinien się skończyć, albo mieć nową ekipę odpowiedzialną za scenariusz bez B.Bella, który go ciągnie na dno.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Właśnie, pamiętam że to zrąbali i nagle zaczęli dawać od 1999 roku z tą właśnie luką... I tak dotarli tym trybem aż do 2008 roku... Choć tu były fajne momenty jak Pamela vs Donna i pies Tiny to jednak od momentu jak wprowadzili te nowe aktorki jako siostry Brooke już się powoli jeszcze ale jednak serial zaczął psuć... Potem kolejny cios to odejście SF które na zawsze wszystko zmieniło oczywiście nie na lepsze
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

PetroPython pisze: 2026-02-05, 16:59 Właśnie, pamiętam że to zrąbali i nagle zaczęli dawać od 1999 roku z tą właśnie luką...
No to dobre pytanie czemu urwali! A akurat to były ciekawe odcinki.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Post autor: BeLieF »

W starych odcinkach było dużo więcej muzycznych wątków i covery znanych piosenek śpiewane przez Macy, więc może mają problem z prawami autorskimi...
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Bez przesady, Macy nie śpiewa w każdym odcinku. Jak coś to by kilka pominęli i tyle. Głupi pomysł i usprawiedliwienie. Ona i muzyka jakaś to serio raz na ruski rok się pojawia tam. I co, starocie mogli odkopać z nią jak śpiewa, a jakiegoś okresu nie? I cały zabanowali? Śmiech na sali. Odkopali inne odcinki i z Macy śpiewem i piosenkami.

Jak kiedyś mieli problem z piosenką Bridge to po prostu jednego odcinka z nią nie wrzucali a nie z 200 ileś. Albo ją wyciszali. Łudzenie się, że chodzi o prawa autorskie, bo ktoś coś gdzieś zaśpiewał jest idiotyczne na taką ilość odcinków jakich brakuje. To raczej gapa ze strony produkcji.
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Wydaje się, że liczba krajów emitujących "B&B" jest coraz mniejsza. To nie są czasy sprzed kilkunastu laty, kiedy serial był emitowany prawie w całej Europie, a nawet na Karaibach czy w Afryce. Gdzienigdzie pewnie trafił do streamingu.

Od kilku lat uważam, że produkcja w USA powinna definitywnie zakończyć serial. Ładnie go zakończyć, podsumować tak, by pozostawić po sobie dobre wrażenie. Nie ma sensu już tego ciągnąć, tym bardziej, że najlepsze czasy serial ma już za sobą.
Z tego co piszesz, @B@r , jedynym wyjściem dla produkcji jest zejscie z ceny za odcinek, by jeszcze jakoś utrzymać zagraniczną dystrybucję. Pytanie, czy im zależy.

Red Carpet TV informował kiedyś, że ma wykupioną licencję do któregoś odcinka. Co nadawca chce z nią zrobić?

Post autor: Marcus »

Wracając do tematu oglądania najnowszych odcinków na YT, to jest opcja oglądania z polskimi napisami do każdego odcinka. Warunkiem jest oglądanie w przeglądarce internetowej na komputerze, albo jeśli na TV/tablecie/smartphonie, to trzeba w przeglądarce (nie aplikacji) wybrać "Wersja na komputer". Po włączeniu odcinka wybieramy Ustawienia -> Napisy -> angielski (wygenerowane automatycznie) -> Jeszcze raz Napisy -> Przetłumacz automatycznie -> Polski.
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe, Smiley, Sex Education
Administrator
Administrator

Dzięki Wam za te razy i wskazówki, chyba trzeba będzie przejść do śledzenia serialu na YT wraz z polskimi napisami. Niedługo przyłączę się do oglądania serialu.
Dawidek pisze: 2026-02-06, 22:11 Dzięki Wam za te razy i wskazówki, chyba trzeba będzie przejść do śledzenia serialu na YT wraz z polskimi napisami. Niedługo przyłączę się do oglądania serialu.
Świetnie, mam nadzieję więc ze wszyscy będziemy kontynuować komentowanie odcinków, chociaż będzie ciężko zsynchronizować kto co już widział bo dodają aż po 2 odcinki codziennie.
Zdaje się, że po 14:00 godzinie zamieszczają ten 36 sezon?
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
cmk

Post autor: cmk »

B@r pisze: 2026-02-05, 16:30
Zapytałem TVN, TVP i Polsat i ceny, jakie usłyszeli za sezon to masakra. Ale tkwij dalej w przesłaniu, że tanio. :mrgreen: Mam kontakt z producentem z USA i to się potwierdza.
Ale co Ci Casey powiedział? "tak, B@rze - jesteśmy drodzy" XD ::rad::
Kwoty za odcinek które płacił Player i Red są niskie. Nie mam potrzeby ani chęci podawania konkretnej wartości, bo nie wiadomo kto czyta to forum ;)
B@r pisze: 2026-02-05, 16:30 A najciekawsze, że każdy z nich był ciekawy wznowieniem. Dodatkowo wiem, że jakiś czas temu TVP zapytało reklamodawców ile zapłacą za reklamę przy "Modzie.." i co? Nie było zbyt zainteresowania. Wyszło im, że by dopłacali. A chcieli po przejęciu stacji po TvpPis kupić znowu.
- W mediach obowiązują cenniki reklam, które są wyliczane na podstawie oglądalności. Nadawcy nie pytają o nic reklamodawców tylko dostają zapłacone za reklamę w zależności od wyniku danej audycji. Jak nie osiąga pewnego poziomu to program może dostać za emisję reklam ZERO złotych.

- Ponadto, TVP nie musiało o nic pytać. Gdy "Moda" leciała na Antena HD i Filmax - kanałach obsługiwanych przez Biuro Reklamy TVP - to w cenniku godzinowym Moda miała ~300 - 500 PLN za minutę (30 sek) reklamy. To jest (była) bazowa kwota w cenniku TVP, większość audycji miało wyższe ceny za reklamę.
Show TV (Red Carpet) jest w biurze reklamy TVN Media i tam pasmo 20:00 niestety nigdy nie wybijało się cenowo i też miało bazową cenę (około 150 zł). Teraz już jest tylko 50 zł. Interesują mnie te rzeczy dlatego co jakiś czas zaglądałem na te cenniki.
B@r pisze: 2026-02-05, 16:30 A chcieli po przejęciu stacji po TvpPis kupić znowu.

W 2024 roku Red Carpet miał wyłączność. Dopiero w 2025 zaczęło się sypać - a w tym okresie nie było żadnych ofert ze strony TVP.

P.S. Ciekawe też że Modę zdjęli akurat na rok przed przejęciem stacji przez TvpPis :mrgreen:

B@r pisze: 2026-02-05, 16:30 Stacje w Polsce te mainstreamowe (nie tematyczne!) przestały nawet kupować seriale zagraniczne, co miały 22-23 odcinki na sezon! Jak "Gotowe na wszystko", itp, o czym my mówimy. "Moda na sukces" w przeciągu roku zakładając nawet jeden odcinek dziennie, tania nie jest.
Red Carpet przez prawie 3 lata to robił i wyemitował 600 premierowych odcinków. To dużo.
Gdyby nie wtopili kasy w projekt telewizji naziemnej na MUX8, być może byliby dziś w innej sytuacji finansowej.

B@r pisze: 2026-02-05, 16:30 Byłyby tańsze dużo starsze odcinki, ale ich stacje nie chcą. Żałuję.
Nie wiem na jakiej podstawie tak wnioskujesz.

B@r pisze: 2026-02-05, 16:30
Przecież te nowsze odcinki są nudne i osoby, co kupują dystrybucje, też jak widać są tego świadome. Czasy świetności "Mody na sukces" minęły dobre kilka lat temu przynajmniej. I płacić jak za zboże za popłuczyny? Ja się im z poziomu biznesowego nie dziwię. Ten serial jest ciągle droższy niż powtórki do us...ej śmierci "Ukrytej prawdy" itp.
Moda na sukces od zawsze kojarzona jest jako serial nudny. Z punktu widzenia biznesowego nie ma znaczenia, że w latach '90 były może ciekawsze wątki czy więcej aktorów.
Oczywiście, że obecnie mamy nadmiar produkcji filmowych, setki kanałów w TV, namnażają się serwisy streamingowe, a faktycznie docelowa grupa odbiorców - gospodyni domowe, starsze osoby - zwyczajnie się kurczy ze względu na zmiany kulturowe i strukturę wiekową.

Post autor: Marcus »

Adex-fan Brooke pisze: 2026-02-06, 23:19
Dawidek pisze: 2026-02-06, 22:11 Dzięki Wam za te razy i wskazówki, chyba trzeba będzie przejść do śledzenia serialu na YT wraz z polskimi napisami. Niedługo przyłączę się do oglądania serialu.
Świetnie, mam nadzieję więc ze wszyscy będziemy kontynuować komentowanie odcinków, chociaż będzie ciężko zsynchronizować kto co już widział bo dodają aż po 2 odcinki codziennie.
Zdaje się, że po 14:00 godzinie zamieszczają ten 36 sezon?
Z tego co zamieścili w poście na kanale YT, to pierwszy odcinek powinni dodawać o 13:00, a drugi o 13:30, od poniedziałku do piątku.
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe, Smiley, Sex Education
Administrator
Administrator

cmk pisze:Nie mam potrzeby ani chęci podawania konkretnej wartości, bo nie wiadomo kto czyta to forum ;)
Zgaadzam się z tym stwierdzeniem. Sugeruję, żeby nie podawać tutaj informacji, które mogą być objęte tajemnicą handlową, albo zostały ujawnione tylko dla wiadomości odbiorcy. Chodzi też o kwestię zaufania. Cenniki podawane przez biura reklamy są publicznie dostępne, więc tutaj problemu nie ma.

Najprawdopodobniej będę oglądać po jednym odcinku. :wink:
Dawidek pisze:Najprawdopodobniej będę oglądać po jednym odcinku. :wink:
Nie ma czasu do namysłu, odcinków przybywa ;) Zaczynaj oglądać i komentować aby nie zostać za bardzo w tyle, jak masz czas to nadgoń zamiast trzymac się jakichś zasad, że trzeba odcinek dziennie tylko ;)
Ciekawe dlaczego te odcinki są w gorszej jakości, chociaż dla widzów Premium mogliby poprawić. Bardzo bym chciał aby przeciętny polski widz miał łatwy dostęp do nowych odcinków B&B a to obecnie jedyne dobre rozwiązanie chyba. Fajnie, że coś tam się rozeznaliście w opcjach powrotu B&B, gorzej, że nie są to zbyt optymistyczne wieści.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Post autor: Cynthia »

Dobry pomysł z komentowaniem bieżących darmowych odcinków z YT. To by było jak wrócić do niespojlerowego, tylko bez lektora.
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
ODPOWIEDZ