Bieżące odcinki "Mody na sukces"

Dział NIESPOILEROWY - nie wolno odwoływać się do wydarzeń nie pokazanych w Polsce.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Cynthia pisze:Hope mnie mało wzrusza, bo do tej pory była zarozumiała wobec wielu osób.
Hope ma swoje zdanie, ale nie wydaje się zarozumiała, to Steffy często była zarozumiała i intrygowała. Aktorzy bardzo przekonująco odgrywają ten wątek, szczerze więc współczuję Hope. Dobrze, że ma u swojego boku Liama.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Cynthia

Post autor: Cynthia »

Ta sytuacja jest zła dla wielu osób. Dla Hope, Liama, Brooke, Steffy i innych w pewnym stopniu też. Nie znam kolejnych odcinków, ale domyślam się, że to cierpienie będzie coraz większe.
Steffy jest zwyczajnie pewna siebie, nie udaje lepszej niż jest. Jednocześnie jest w niej niesamowicie dużo dobrego.
Hope za to jest świętoszką, której się wydaje, że jest lepsza od reszty świata, więc z nią nie sympatyzuję. Jak zobaczyłam nową aktorkę to miałam nadzieję, że trochę zmienią postać Hope, żeby nie była zarozumiała, ale widocznie taka postać pasuje scenarzystom, żeby kontrastować z innymi milszymi.
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Cynthio, zastanawiam się, czy nie zaspoilerowałaś w pierwszym zdaniu swojego posta z 22.19. Ale o tym, o czym piszesz możemy się domyślać oglądając serial, chociaż wprost nie powiedziano tego, że dziecko przebywające u Reese'go to ta konkretna osoba. Znaki na niebie i ziemi mówią, że jest tak, jak piszesz, ja mam podobne podejrzenia. Jest za dużo zbiegów okoliczności.

Ja Hope lubię, teraz przeżywa ona dużą tragedię. Liam i reszta rodziny też. Sally chciała dobrze ze szczeniakiem, ale wybrała zły moment. Mam nadzieję, że dziewczyna się pozbiera po tym, jak los z niej okrutnie zakpił.
margo

Post autor: margo »

Hope to wredna, zarozumiała egoistka, uważająca się za wielce moralną. Najgorsza postać w historii MnS. Zero współczucia dla niej z mojej strony Kiedyś współczułam Sheili jak jej Mary zabierali i płakałam razem z Amber gdy traciła dzieci. Teraz bardziej mi szkoda innych, że muszą znosić zachowania Hope.
Ostatnio zmieniony 2022-01-06, 12:04 przez margo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Można nie lubić postaci Hope, ani nie wczuwać się we współczucie fikcyjnej postaci, ale jednak każda postać tracąca dziecko zasługuje na współczucie, to wydaje się normalnym ludzkim odruchem. Nawet uprzedzona, patologiczna Taylor zachowała się w tej sytuacji normalnie i pocieszała Hope i Brooke.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
margo

Post autor: margo »

Na samym początku jej współczułam, ale teraz już nie. Liam też stracił córkę, a zachowuje się normalniej. Jego mi szkoda, bo jeszcze Hope mu dokłada zmartwienia swoim zachowaniem.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

:roll: Matka intensywniej odczuwa te stratę, nie widzę nic nienormalnego w jej zachowaniu. Jeśli chodzi o Sally to szybko zrozumiała, że źle zareagowała. Po prostu skumulowały jej się emocje.
Taylor jest taka naiwna, że nie wiąże w ogóle faktów, iż Resse ma to małe dziecko na sprzedaż i dlatego prosi ją o dyskrecję bo ukradł dziecko Hope (co dziś opowiedział szczegółowo Florence)
Awatar użytkownika
Cynthia

Dawidek pisze:Cynthio, zastanawiam się, czy nie zaspoilerowałaś w pierwszym zdaniu swojego posta z 22.19. Ale o tym, o czym piszesz możemy się domyślać oglądając serial, chociaż wprost nie powiedziano tego, że dziecko przebywające u Reese'go to ta konkretna osoba. Znaki na niebie i ziemi mówią, że jest tak, jak piszesz, ja mam podobne podejrzenia. Jest za dużo zbiegów okoliczności.

Ja Hope lubię, teraz przeżywa ona dużą tragedię. Liam i reszta rodziny też. Sally chciała dobrze ze szczeniakiem, ale wybrała zły moment. Mam nadzieję, że dziewczyna się pozbiera po tym, jak los z niej okrutnie zakpił.
Dla mnie to było oczywiste, przed porodem Hope Reese pocieszał jakąś kobietę, że to nie jej wina, a potem miał jakieś dziecko. Jeśli to nie było oczywiste, to przepraszam. Oprócz tego nie wiem co się dalej wydarzy w tym wątku w najbliższym czasie, ale domyślam się że będzie tylko gorzej. (znam niektóre późniejsze wydarzenia, postaram się nie zdradzać tego tutaj, będę bardziej uważna) Nie sądzę, żeby Hope mogła się jakoś pozbierać. Rozumiem jej ból, chociaż nie lubię tej dziewczyny. Szkoda mi całej rodziny, każdy jakoś to odczuł. Willowi też jest przykro. Niestety Taylor nie skojarzyła faktów, więc nie widzę możliwości dobrego zakończenia. Chyba, że się mylę i jednak skojarzy lub ktoś inny coś zobaczy. Poza nią nikt nie wie, że to Reese przekazuje dziecko do adopcji. Osobiście nie lubię takich sytuacji, bo są bardzo bolesne. Wolę jak to dorosłych spotyka coś złego, niż maleństwa i ich matki.
Dawidek
Administrator

Cynthio, w zasadzie niewiele się stało, następny odcinek już wszystko wyjaśnił, więc możemy w zasadzie o całej sprawie zapomnieć. :wink: Uważać jednak trzeba - bo to dział niespoilerowy. I teraz możemy swobodnie rozmawiać o tym, że Reese dokonał podmiany dzieci, by ratować swoją skórę i życie córki. On jest w trudnej sytuacji, myślę, że w normalnych warunkach by nie zrobił czegoś takiego.
Awatar użytkownika
Cynthia

Thorn rozstaje się z Katie w Walentynki. Termin wybrał "doskonały". Powód ma mizerny, bo przecież między nimi jest dobrze, a jego problemy ze śmiercią córki nie są nowe. Niepotrzebnie robił jej nadzieję na stabilne małżeństwo.

Wreszcie ktoś się dowiedział prawdy o córce Hope. Zoe widać jest mądra i dobrze zna ojca, wyczuła, że coś jest nie tak. On wraca, żeby ją uciszyć, mam nadzieję, że mu się to nie uda. Mała powinna być ze swoimi rodzicami, a Steffy nie powinna się do niej przywiązywać.
Awatar użytkownika
Cynthia

Wątek Beth się przeciąga, Hope jest wycieńczona i zaczyna wymyślać, że zostawi Liama dla jego dzieci. Dobrze, że Liam i Steffy stanowczo się nie zgodzili na pomysł Hope. Niestety Zoe nic nie powiedziała.
Aktualnie oglądam "Chicago Fire", "Chicago P.D.", "Chicago Med" i "Orange Is the New Black"
Dawidek
Administrator

Tak, Hope jest psychicznie wycieńczona, do tego ma wyrzuty sumienia. I straciła resztę swojej samooceny. Więc tym sposobem wymyśliła, że odda Liama Steffy. Dobrze, że jej mąż próbował wybić z głowy jej plany, odniosłem wrażenie, że Steffy nie była aż taka przekonywująca.

Zoe jest w paskudnej sytuacji. Z jednej strony chciałaby, żeby działalność ojca z drugiej wyszła na jaw, ale z drugiej - no właśnie, to jej ojciec, kocha go i nie chciałaby go odwiedzać w więzieniu, mimo że na to zasłużył. Klasyczny dysonans. Oby tajemnica wyszła na jaw, jeśli do tego dojdzie, to skończy się to wielkim szokiem.

Wyatt i Bill - dobrze, że chłopak postawił ojcu warunki, ale chyba zbyt łagodnie, po tym co zrobił Spencer. Sally nie jest jedyną ofiarą Billa. Bill musi zadośćuczynić wielu osobom.
Awatar użytkownika
Marcus

Post autor: Marcus »

Zachowanie Thorne'a kompletnie niezrozumiałe ... No cóż wybrał jak wybrał, ale moim zdaniem nie miał kompletnie przesłanek, żeby twierdzić, że Katie nadal kocha Billa. ::plask wczolo:

Myślałem, że Zoe jednak zachowa się przyzwoicie i powie o wszystkim Steffy i Hope. Tymczasem ona milczy i wcale nie dlatego, żeby chronić ojca, a po prostu zauroczył ją widok Steffy i Phoebe/Beth. Tymczasem to Flo wykazuje wyrzuty sumienia, a myślałem że będzie odwrotnie.

Ciekawe jak to się wszystko rozkręci z Domem Mody Spencer (Spectra). Myślę, że z pieniędzmi Billa może śmiało konkurować z Forrester Creations. Ciekawe też czy powrócą Saul, Darlita i Shirley?
Moje ulubione seriale: Moda na sukces, M jak miłość, Barwy szczęścia, Na dobre i na złe
Awatar użytkownika
Cynthia

Pojawia się szansa, że Hope się dowie o Beth. Już myślałam, że dziewczyny pójdą do niej, a wtedy pojawił się Reese. :roll:
Dawidek
Administrator

Nie dowiedziała się. :| Dla wszystkich robi się zagadkowe to, że ona ma taką silną więź z Phoebe.

Oglądając ostatnie odcinki, nie mogę oprzeć się wrażeniu, że doszło do dwóch wpadek. Wiem, że w serialu nie przejmują się detalami, ale niektórzy takie niuanse wychwycą.

Do pierwszej mogło dojść wczoraj. Katie i Bill dostali wiadomości o spotkaniu w Il Giardino (jakby nie było innych lokali w mieście). Ktoś musiał wysłać im wiadomość, więc chyba musieli widzieć nadawcę wiadomości. Nie zwrócili na to uwagi, być może uznali, że nadawca jest zgodny z treścią. A może spoofing?

W dzisiejszym odcinku abstynentka Katie piła wraz z byłym mężem czerwone wino. Na stole były kieliszki z wodą.
ODPOWIEDZ