Mareczek chodziło mi o ton jej głosu bo jako postać taka nie jest, ale to już sprawa scenariusza co mówi i do kogo. Ty piszesz o sytuacjach z serialu, a my mówiliśmy o jej powierzchowności czy jest sympatyczna.Mareczek pisze:Kasia zmanierowana i lekceważąca?Takie coś można powiedzieć o Małgosi czy Jaśku, ale z całą pewnością nie o Kasi. Przecież jest miła, ma poczucie humoru (nie to co Jasiek), nie obraża się na wszystkich dookoła (jak Małgosia), nie przynudza swoją perfekcyjnością (jak Pawełek) i jest po prostu naturalna. Trochę szalona, jak nastolatka w jej wieku, łatwo nawiązuje kontakty... Naprawdę nie wiem, co jeszcze można o niej powiedzieć
Tu chyba nawet nie chodzi o postać Kasi tylko o odmienne rozumienie słowa "sympatyczny". Dla mnie sympatyczna osoba to taka która się często uśmiecha, ma miły głos i wyraz twarzy. Julka Królikowska to, niestety, jak ktoś wcześniej napisał "skóra zdjęta z ojca", co sprawia że choćby nie wiem jak się starała i jakie miała wątki nigdy nie uczyni jej sympatyczną. Po prostu ma taki wyraz twarzy. Podobnie dla mnie sympatyczny nie równa się "wyluzowany". Więc nazywanie jej "najsympatyczniejszą postacią w serialu" jest naprawdę jak dla mnie na wyrost. trochę też nie rozumiem zachwytu nad jej poczuciem humoru - może ktoś przytoczy jakąś scenkę z żartem który was tak bardzo rozśmieszył?
Skoro przywołałeś postać Małgosi to właśnie ją prędzej bym nazwał sympatyczną zanim miała zrobione to "pranie mózgu" w sekcie.
No, jeśli oceniacie po wyglądzie, to istotnie mamy inne pojęcie.
A propos Kasi, widzieliscie ten tekst na teletygodniu? Że będzie watek matki i córki zakochanej w tym samym facecie, że Kasia będzie się bujać w praktykancie ze szkoły, który z kolei uderzy do jej matki, a będzie go grał, młody, opromieniony sukcesem serialu "Bodo" gwiazdor, Antoni Królikowski? Co o tym myślicie?
A propos Kasi, widzieliscie ten tekst na teletygodniu? Że będzie watek matki i córki zakochanej w tym samym facecie, że Kasia będzie się bujać w praktykancie ze szkoły, który z kolei uderzy do jej matki, a będzie go grał, młody, opromieniony sukcesem serialu "Bodo" gwiazdor, Antoni Królikowski? Co o tym myślicie?
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle
Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi 
Myślimy że to prima aprilisAbec pisze:No, jeśli oceniacie po wyglądzie, to istotnie mamy inne pojęcie.
Tak, dowcip trochę hardkorowy, choć nie aż tak bardzo, zważywszy, że np. Mateusz i Matylda Damięccy grają małżeństwo w jednym ze spektakli teatralnych 
Wbrew temu co dziś powiedziano, Feli wcale nie wyleciał z ratusza po tym, jak dał się w coś wrobić, na filmwebie jest stary wątek w którym zostało to wyjaśnione.
Wbrew temu co dziś powiedziano, Feli wcale nie wyleciał z ratusza po tym, jak dał się w coś wrobić, na filmwebie jest stary wątek w którym zostało to wyjaśnione.
To było jedno z wielu zajęć Feliksa, dawno temu.
OT: I całują się w tym spektaklu?Abec pisze:np. Mateusz i Matylda Damięccy grają małżeństwo w jednym ze spektakli teatralnych
Ja w pierwszej chwili nie pomyślałem o pokrewieństwie Antka z Małgorzatą i Julią. Ot, kolejna produkcja, w której weźmie udział młody Królikowski. Dopiero po paru sekundach zajarzyłem, że to rodzina, że to nie może być prawda i że to żart z okazji 1 kwietnia. Ale to wszystko zapewne skutek niewyspania i ogólnego zmęczenia...
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Chyba nie. Grają to w różnych wersjach obsady, ja widziałem wersję bez pani Matyldy i nie wiedziałem wtedy, że czasem gra - i że czasem z bratem, bo nie unikają tego, w sensie nie kombinują, że jak jest on, to nie ma jej, więc nie zwróciłem uwagi. A sztuka to "Trzy razy łóżko". Aha, Damięcki rozbiera się do majtek ok. trzeciej minuty spektaklu, jak czyta to jakaś jego fanka, to niech to weźmie pod uwagęDeaconFan pisze:OT: I całują się w tym spektaklu?Abec pisze:np. Mateusz i Matylda Damięccy grają małżeństwo w jednym ze spektakli teatralnych![]()
Rozpoczynamy głosowanie na najlepszą aktualnie występującą w serialu parę.
W ankiecie uwzględniłem tylko te pary, które zostały zaproponowane w tym temacie po przedstawieniu propozycji na takie głosowanie przez Abeca.
Możecie zaznaczyć maksymalnie 3 opcje. Wygrywa ta para, która zbierze najwięcej głosów. Głosowanie potrwa 7 dni.
Zachęcam do licznego udziału w zabawie.
W ankiecie uwzględniłem tylko te pary, które zostały zaproponowane w tym temacie po przedstawieniu propozycji na takie głosowanie przez Abeca.
Możecie zaznaczyć maksymalnie 3 opcje. Wygrywa ta para, która zbierze najwięcej głosów. Głosowanie potrwa 7 dni.
Zachęcam do licznego udziału w zabawie.
Aktualnie oglądam: B&B (MnS), Pierwsza miłość, Na dobre i na złe, Barwy szczęścia, Stulecie Winnych, Zadzwoń do Saula. 
Zapomnieliśmy o Czesi i Darku! Musiałem jednak ich dodać i w związku z tym ankieta została utworzona na nowo.
Dwie osoby, które zdążyły zagłosować, proszę o oddanie głosów jeszcze raz.
Mam nadzieję, że poza nimi nikogo ważnego nie pominęliśmy.
Mam nadzieję, że poza nimi nikogo ważnego nie pominęliśmy.
Nigdy nic nie wiadomo!Elmoo pisze:I tak nikt nie zagłosuje na nudnych Czesię i Darka
Abec pisał, że par, które rzadko razem widujemy (a do nich chyba należą Kamila i Norbert) nie ma sensu wprowadzać do ankiety. Przychylam się do jego zdania.
Akurat tu mógłbym polemizować czy tacy Czesia z Darkiem nie występują rzadziej od Kamili i Norberta (których widzimy ostatnio w każdym odcinku), aaale... nie będę się kłócił, w sumie nie może być też za dużo tych opcji.DeaconFan pisze:Abec pisał, że par, które rzadko razem widujemy (a do nich chyba należą Kamila i Norbert)