Klan

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.

Czy Elżunia powinna wrócić z nową twarzą?

Czas głosowania minął 2026-05-29, 21:27

Tak, bez niej serial nie ma sensu
4
44%
Nie, za dużo tych podmianek w „Klanie”
5
56%
Obojętne mi to jest
0
Brak głosów

Liczba głosów: 9
Awatar użytkownika
Mareczek

Post autor: Mareczek »

Dziś Ramonę tak ubrali i uczesali, że przez moment wyglądała jak matka Jasia i Małgosi :D
Serio! Gdy weszła do kuchani, a oni rozwiązywali zadania z matmy, to takie miałem pierwsze skojarzenie :)

Tymczasem SPOILER :arrow: http://swiatseriali.interia.pl/newsy/se ... Id,2150353
Awatar użytkownika
Despina

Post autor: Despina »

Ramona i Jasiek kompletnie do siebie nie pasują - Jasiek to jeszcze dzieciak a Ramona to dorosła kobieta także widziałabym Ramonę z jakimś dojrzałym facetem.
paw

Post autor: paw »

Tymczasem wątek sekty powoli się jednak rozkręca. Wiemy , że na tajemniczej wyprawie Małgosia i Laura spotkały pewnego Lidera, do którego chodziły kobiety. Jasiek i Piotr rozkminili, że to sekta wchłonęła Małgosię, pomogła im w tym Ramona , która znała faceta , którego córka też tam trafiła. O wszystkim wreszcie poinformowali Beatę, Ramona poszła do tego gościa, ale okazuje się , że on zmarł, córka jednak nic nie chciała powiedzieć , zdradzić , że jest w sekcie Ramonie. Równolegle Bogdan w trakcie wykładów w Wawie chce wejść do sekty jako zwykły uczestnik .
Awatar użytkownika
Mareczek

Ważne informacje dotyczące "Klanu" :arrow: http://audycje.tokfm.pl/audycja/Program-Telewizyjny/27
Włączcie sobie od 32 minuty, dyrektor TVP1 mówi "póki co zostaje, ale zostanie stopniowo wygaszony i zastąpiony nowym serialem"
paw

Post autor: paw »

Masakra. Nie ma to jak ''dobra zmiana''.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Trochę to dziwne, że takiej informacji nie podchwyciły inne media.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Coś nie chce mi się wierzyć, że przerwą Klan, ale może to nie będzie takie złe, tylko z czego się będziemy nabijać? :) i gdzie indziej znajdą taką ciepłą posadkę wszyscy "wybitni" "aktorzy" z tej produkcji? :)
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Mareczek

Pan dyrektor, po emisji audycji, dodał jeszcze tweet potwierdzający decyzję o Klanie ::kwasny:: https://twitter.com/Jan_Pawlicki/status ... 2300030976

Jeśli rzeczywiście do tego dojdzie, to będzie to kompletna żenada. Żenada na tle choćby finansowym, bo "Klan" nie należy chyba do drogich produkcji, a zapewnie ok. 3 miliony widzów każdego dnia, co jest dobrym wynikiem. Żadna nowa produkcja nie zapewni takiej widowni i nie ma się co łudzić. Była już "Galeria" i "Wszystko przed nami", które okazały się klapami i nikt nie chciał ich oglądać - dziś już mało kto o tym pamięta.

Druga sprawa, która mnie najbardziej wkurza, to podejście pana Pawlickiego do jednej z pozycji w ramówce kanału, którym zarządza. Gdy prowadzący audycję spytał o dalsze losy serialu, dyrektor TVP1 zaśmiał się z politowaniem. No sorry, ale on powinien patrzeć na to jak na produkt. To tak, jakby sprzedawca samochodów, na pytanie o jakiś model wyśmiał go w obecności klienta ::plask wczolo: Jak widz ma traktować serial poważnie, jeśli nie robi tego sam nadawca... I nie oceniam tutaj walorów "Klanu", bo jaki "Klan" jest, wszyscy wiemy. Chodzi o podejście ::ysz::
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Katastrofa, nie wyobrażam sobie telewizji bez Klanu. Szef TVP1 robi duży błąd. Tak jak wszyscy mówicie, im po prostu nie opłaca się rezygnować z emitowania Klanu, bo raczej żaden inny program nie zdobędzie takiej oglądalności. No chyba, że przywrócą w to miejsce Plebanię, to może przyciągną uwagę widzów.
Chyba czas założyć konto na twitterze, bo aż chce się powiedzieć parę słów. Zachęcam też wszystkich do komentowania i protestowania. Może są jakieś szanse, że obronimy serial. Chociaż szczerze mówiąc bardzo w to wątpię. Ci z pokroju "dobrej zmiany" wprowadzają ją tylko i wyłącznie dla siebie, ludzi mają głęboko w poważaniu.
Awatar użytkownika
Atwt

Post autor: Atwt »

Jak słyszę "wygaszanie" to mi się nóż w kieszeni otwiera. Zero profesjonalizmu i szacunku do widzów.

Klan plasuje się z reguły w TOP 20 każdego tygodnia, ma większą widownie niż jakikolwiek obecnie emitowany serial w stacjach komercyjnych, no i jest najdłużej emitowanym serialem w Polsce. Głupota i krótkowzroczność.
RIP Helen Wagner (1918 – 2010), As The World Turns (1956 – 2010), One Life To Live (1968 – 2012)
Abec

Post autor: Abec »

No przecież ten tweet zaprzecza faktowi, że istnieje możliwość, że pożegnamy się z "Klanem".
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Awatar użytkownika
B@r

Post autor: B@r »

Abec pisze:No przecież ten tweet zaprzecza faktowi, że istnieje możliwość, że pożegnamy się z "Klanem".
No przecież sprecyzował, że chce by serial był emitowany do końca tego roku?! Gdzie tu niejasność? W 2017 roku się więc pożegnamy.
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".
Abec

Nie powiedział "tylko do końca roku". Do końca roku, nawet nie sezonu, roku, to jest bardzo daleko, jak na zapowiedź trwania serialu. Jasne, że potem się zobaczy - abstrahując od takiego szczegółu, jak ten, że nie wiemy, kto wtedy będzie kierował TVP.
Dwudziesty sezon "Klanu" wystartował, bynajmniej nie jest źle :) Zapraszam do dyskusji w temacie poświęconym temu serialowi :D
Elmoo

Post autor: Elmoo »

Założyłem właśnie twittera i skomentowałem wpis Pawlickiego. Nie wiedziałem, że istnieje ograniczenie ilości słów, miałem w planie napisać coś więcej. Trudno ująć w kilku słowach głupotę tej decyzji.
Bądźmy realistami. Klan zniknie z anteny w następnym roku albo już nawet po wakacjach. Szanse na to, że serial przejmie inna stacja są znikome. Jedyna nadzieja w tym, że następny szef TVP1 przywróci serial.
Abec pisze:Nie powiedział "tylko do końca roku". Do końca roku, nawet nie sezonu, roku, to jest bardzo daleko, jak na zapowiedź trwania serialu.
Nie ma sensu kombinować, Pawlicki wyraził się jasno. Poprzedni wpis brzmiał jakby to było pewne, że Klan zostaje do końca roku. Dlatego Pawlicki sprecyzował wypowiedź pisząc "chciałbym" co ma sugerować nam, że wcale tak nie musi się stać. Ja myślę, że po wakacjach nie będzie kolejnego sezonu. W najlepszym przypadku zostanie do końca roku, ale nie widzę już szans na przetrwanie serialu z obecnym zarządem TVP.
Ostatnio zmieniony 2016-02-27, 22:58 przez Elmoo, łącznie zmieniany 1 raz.
Abec

Znaków, nie słów :)

Nie zniknie, a nawet jeśli - bez przesady, serio Wam zależy akurat na "Klanie"? Mnie, jeśli już, to tylko z powodu BzK, ale ona też już mnie męczy powoli.
ODPOWIEDZ