Post autor: Adex-fan Brooke »

Odnośnie scenariusza 5 sezonu to najciekawszym wątkiem jest że Holly ma zanik pamięci, natomiast co do reszty to jakaś porażka, o ile uszło że Sara poznała na wyjeździe tego francuza w poprzedniej serii tak już naciągane jest że oczywiście hydraulik Kitty to super wolny przystojniak i że już mają romans lub że Justin też poznał już ładną nową dziewczynę a Rebece odbiło w tej serii i bez sensu jest rozdzielenie ją z Justinem a teraz jeszcze Scotty wyznał zdradę, do tego Nora w radio...ten serial jednak jest samo mało prawdopodobny jak B&B tylko od innej strony, niby się fajnie ogląda, ale takie przewidywalne i naciągnięte wiele rzeczy.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city

Kto nadal ogląda? Ten sezon jest taki średni, odeszła Rebeccka, Kitty jest mniej i Holly jeszcze chyba odeszła na stałe?! Adopcja przez Scottyego i Kevina i wcześniejsza zdrada też mi się nie podobają, liczne romanse fajnej, ale wiekowej Nory to też jakaś przesada, chwilami to tak normalna bogata rodzina a chwilami medialna, dziwne. Teraz jeszcze jakiś tajemniczy facet ze zdjęcia, nadal fajnie się ogląda ten serial, ale czegoś mu brak.
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Od najbliższego wtorku FoxLife rozpocznie emisję piątego sezonu serialu. Premierowe emisje będą we wtorki o 21, powtórki w soboty o 8 rano i w niedzielę o 20.05. Info o godzinach emisji znalazłem na stronie Cyfry+.
Administrator
Administrator

Ile odcinków ma 5 sezon "BiS". I czy potwierdzają się doniesienia, że to już koniec?

Post autor: Grisza »

Nie oglądam tego serialu ale jeśli zdejmą go z anteny to podziękuj ABC ci sami co wywalili AMC i OLTL barany a nie ludzie tną koszty pff rzeczywiście tniecie będą mieli przez to w budżecie
Grisza :)

Post autor: Goku »

ABC oficjalnie anulowało B&S - http://www.tvline.com/2011/05/breaking- ... ers-and-v/

Cieszę się, bo 5 sezonów to wystarczająca liczba, szczególnie że ten serial już od jakiegoś czasu robił się coraz gorszy. Zresztą, gdyby powstało więcej sezonów, to pewnie nie chciałoby mi się już ich nadrabiać, a tak obejrzę sobie w wakacje sezon 5, by zobaczyć jak to się kończy :).
Administrator
Administrator

Uważam, że to dobra decyzja. Oglądam V sezon na FoxLife i nie jest on już aż tak porywający, jak poprzednie. Aktorzy z tego serialu na pewno znajdą sobie miejsce w innych produkcjach. :wink:

Post autor: Liason-fanka »

A ja powiem, ze te ostatnie odcinki 5 sezonu mi sie nawet podobaly, wiec troche szkoda, ze koncza... No ale jakos strasznie plakac nie bede, tym bardziej ze szykuje sie kilka nowych seriali, ktore bede chciala obczaic, wiec zawsze to godzina tygodniowo wiecej, hehe :D
Administrator
Awatar użytkownika
Administrator

Post autor: Oleg »

Mnie też szkoda, że kończą ::kwasny:: To jeden z trzech seriali zza oceanu, które oglądam (obok Gotowych na wszystko Breakout kings). Choć Breakout kings mnie nie powaliły, więc nie wiem czy się po pierwszym sezonie nie pożegam z tym serialem (chyba, że TV zrobi to za mnie :wink: ).

Wg mnie serial z sezonu na sezon stawał się coraz lepszy. Jak dla mnie najgorszy był sezon 1., najlepszy 4. - zwłaszcza finał sezonu. Ale 5 też była niezła - zwłaszcza końcówka. Wiele śmiesznych scen, kilka dramatycznych też fajnych.

Zakończenie fajnie, pewnie twórcy nie byli pewni tego, że to już koniec, ale ładnie im wyszło zakończenie seralu. Ostatnia scena z Norą w tle przy tańczących gościach weselnych i jej słowa :: bow :: Może nieco zbyt cukierkowato wyszło, ale mnie się i tak podoba takie zakończanie i dla Sary, i Kewina, w zasadzie wszystkich. Senarzyści, widać, zostawili sobie furtkę na 6. sezon z ciążą Kitty, ślubem Saula, rodzeństwem Sary, znajomą Justina itd. Szkoda, że to koniec. Brawa dla Sally Field za rolę Nory :!: :!: :!:

To już pewne że to był ostatni odcinek? W sumie był fajny, trochę szkoda że to koniec serialu a trochę dobrze bo ten sezon był nieco słabszy.
Administrator
Administrator

Ten ślubny odcinek był jednym z najładniejszych, jakie widziałem. Wspaniały finał serialu.
W sumie 5 sezon nie powalał zbytnio. Było trochę nudnawo, chociaż akcja sie tam jakoś toczyła. Dopiero ostatnie tak 4-5 odcinków ożywiło serial.

Podsumowując V sezon, muszę stwierdzić, że Kevin i Scotty wykazali się wielką odwagą, adoptując dziecko z "problemami". I świetnie sobie poradzili z opieką nad Olivią.
Nie dziwi mnie to, że Sara miała problem ze swoją tożsamością. No bo jak człowiek się czuje, dowiedziawszy się w wieku 40 lat, że ma innego ojca, niż tego, za którego uważał przez całe życie?
Szkoda, że nie udało się uratować Roberta. Kitty było w ostatnim sezonie nieco mniej, ale i tak wykazała się ona dużą odwagą wiążąc się z facetem młodszym od siebie.

Zgadzam się z Tobą Oleg, że Sally Field zagrała fenomenalnie role nory. nie wyobrażam sobie innej aktorki w tej roli. Duże gratulacje należą sie też pozostałym aktorom za przekonywujące role. :wink: W końcówce zabrakło mi Rebeki i chociaż wspomnienia o tym, co dzieje się z pierwszym mężem Sary i z chłopakiem, który jednak okazał się być kolejnym Walkerem. Może scenarzyści mieli to zaplanowane, by o tym wspomnieć, gdy wiadomo byłoby, że to faktyczny koniec serialu.

I mała ciekawostka na koniec. w rolę matki Luca wcieliła się diva brazylijskiego kina - Sonia Braga, jak ją swego czasu opisała Zone Romantica. Kto oglądał "Na kartach życia", ten na pewno będzie wiedział, kto to jest.
ODPOWIEDZ