Ryan Lavery
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

Z wenezuelskich aktualnie polecam:

Alma Indomable: (VV Intl):
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=Rgm5kG0LTy4

¿Vieja yo? (VV) - moja ulubiona
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=k1aLVMcr ... E&index=17

Amor comprado (VV Intl):
Obrazek
http://www.youtube.com/watch?v=2wvoaBqy ... 78&index=0

Dodałem z entradami (czołówkami). Wszystkie 3 tytuły są naprawdę super. :D
Administrator
Administrator

Post autor: Dawidek »

Ryan, prosiłeś o opinię. Jesli miałbym oceniać - to najlepiej wyszła pierwsza Twoja propozycja. Pozostałe - nie wiem, co o tym sądzić, tym bardziej, że nie rozumiem o co w tym biega. Więc, nie skomentuję.

Post autor: Sexy Secret »

Oglądał ktoś może na romantice telenowele Tylko Ty (Como Tu Ninguna) ? Naprawdę super telenowela to była - szkoda że Polska tv nigdy jej nie powtórzyła. Ogólnie to stwierdzam że stare telcie były o wiele lepsze od tych nowych co są teraz , aktualnie nieraz zerknę na powtórki na zone romantica na telcie Zemsta Moja Miłość (Olvidarte Jamas) mimo iż już to oglądałam dwa lata temu.
Jezioro ma Twój zapach i Twój smak - nawet nie wiesz jak bardzo mi Cię brak - wspomnienia palą mnie jak słońce - wspomnienia jak lawa gorące - uciekam przed nimi tak co noc.

Post autor: Forrester »

Ryan Lavery pisze:Dostałem wreszcie w swoje łapki telenowelę "El rostro de Analia". I mimo, że na 127 odcinków jestem na trzecim, to telka z Telemundo bardzo mnie wciągnęła. :D Gaby Espino była rewelacyjna podobnie z resztą jak pozostała część obsady. Piosenka z entrady jest fajna, podchodzi pod hip hop - widać już bardzo wyraźnie nowoczesność i przewagę telenoweli nad soap operą. Natomiast pierwszy odcinek naprawdę był szokujący. Zwłaszcza scena wypadku dwóch bohaterek i pożar.. a w rezultacie lekarze reanimujący niemalże zwęglone ciało. Dość kontrowersyjne sceny, ale wciągające niesamowicie. Gorąco polecam fanom nowelek i Telemundo. Nie zawiedziecie się. A jeżeli ktoś myślał, że "Zorro" czy "La Tormenta" są świetne, to zdziwi się jeszcze bardziej oglądając "El rostro de Analia" (w wolnym tłumaczeniu "Oblicze Analii"). :)
Gaby Espino gra tam krótko, ale podobno ma się pojawić z powrotem w finale :zeby: Historia zawiła, nieprawdopodobna, ale wciągająca :) Warto podkreślić, że podwójną rolę gra tu Elizabeth Gutierrez i radzi sobie całkiem dobrze. Do tego czarne charaktery: Ricky (Gabriel Porras) i Sara (Maritza Rodriguez) genialne :) Akcja jest szybka i jest wiele zaskakujących zwrotów, a do finału jeszcze sporo odcinków.

A od poniedziałku "Mas Sabe El Diablo" z Gaby Espino, Jencarlosem Canelą i Miguelem Varonim. To oczywiście telka Telemundo, która wchodzi w miejsce "Doni Barbary" :wink:
"Moda na sukces" - serial, który nigdy nie będzie miał swojego końca.

Post autor: Nick »

Trzy nowe telenowele od 31 sierpnia w Telewizji Puls :D

14:30 La Traicion ("Zdrada i miłość") USA/Kolumbia 2008
W rolach głównych Danna Garcia i Mario Cimarro

Obrazek
Czołówka :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=NE8nJ-E-H48

15:30 El Rostro de Analia ("Twarz Analiji") USA 2008/09
W rolach głównych Elizabeth Gutierrez, Martin Karpan i Gabriel Porras

Obrazek
Czołówka :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=NuIMO4mx_F4

16:30 Un Gancho al Corazon ("Miłosny nokaut") Meksyk 2008/09
W rolach głównych Danna Garcia i Sebastian Rulli

Obrazek
Czołówka :arrow: http://www.youtube.com/watch?v=NK5z8LIDfqU

"La Traicion" to kostiumówka, ale historia mroczna i wciągająca. Z kolei "El rostro de Analia" to telenowela nowoczesna. Na obie warto zerknąć, bo jest tam sporo znanych twarzy :wink: Z kolei "Un gancho al corazon" to trwająca w nieskończoność komedyjka i nawet obecność Danny Garcii jej chyba nie uratuje :wink:

Polecam zobaczyć promo "El Rostro de Analia" czyli najnowszej telenoweli TV Puls :P
http://www.youtube.com/watch?v=WRbJ53ZWzKs

Już dzisiaj o 15:30 pierwszy odcinek :D

Post autor: Marek Forrester »

To już nie te czasy kiedy Polsat i TVN mieli takie fajne telenowele, emitowali je w najlepszym czasie antenowym daytime a teraz te wszystkie telenowele są dla mnie poprostu wyssane z palca, wszędzie jest morderstwo, akcja przenosi się o 20 lat, nie podoba mi się to, wolę formułę pierwotną. Dla mnie najlepszą telenowelą ever jest "Po prostu miłość" (Por amor).
Nobody does it better

Telenowele wielokrotnie emitowane były w prime-time. Szkoda, że te czasy się skończyły. Teraz królują polskie seriale, które nawet nie dorastają im do pięt :roll:

Mnie również bardziej podobały się starsze telenowele chociaż teraz też można znaleźć coś dla siebie. Por Amor kojarzę. Jedna z najbardziej wzruszających telenowel, ale niestety nie było mi dane obejrzeć jej w całości. Moją ulubioną była meksykańska "Angela" z Angelicą Riverą :P Ostatnio znów ją oglądam i z czystym sumieniem mogę powiedzieć, że drugiej już takiej nie będzie.

Post autor: Liason-fanka »

Ach, pamietam jak sie ogladalo popoludniami telenowele na TVN, hehe :D To byly czasy... Choc teraz pewnie jak bede chciala cos obejrzec to sobie w necie znajde i nie bede sie przejmowac godzina emisji w Polsce :D

Post autor: Tomala »

Też uwielbiałem te telenowele na TVN-ie. Pamiętam "Esmeraldę", "Paulinę", "Rosalindę", "Labirynt namiętności", "Biały Welon", "Zdradzoną miłość" - to była ostatnia, którą oglądałem. Tych telenowel było o wiele więcej, ale już nie pamiętam tytułów. A na Polsacie to chyba tylko "Zbuntowanego Anioła" oglądałem, ale chyba nieregularnie.

Post autor: Misia »

No kiedyś to był szał na telenowele.Na regionalnej trójce pamiętam,ze też leciały,co się skończyła jedna to dawali drugą :wink: Fajne czasy były :wink:
Team Hunter:)A jak!
Awatar użytkownika
B@r
Awatar użytkownika

Post autor: B@r »

TVN7 powtarza "Cenę marzeń". ::krzyw::
"Stephanie is not for here you anymore. She's gone now. Things are going to be very different around you right now. I'm going to find a way to stop you".

Z tych nowszych telenowel jedynie "Twarz Analiji" jest godna oglądania. Ewentualnie jeszcze "Zdrada i miłość", ale tam scenarzyści zaczynają się już gubić w wątkach. Niedługo na TV4 poleci "Sortilegio" z W.Levym i J.Bracamontes :wink:

Post autor: Fifi »

Forrester pisze:Z tych nowszych telenowel jedynie "Twarz Analiji" jest godna oglądania.
Zgadzam się ;) i oglądam, choć trochę zaczyna mnie nudzić :|. Początek mi się podobał, a teraz za bardzo udziwniają, dziwnie urywają niektóre sceny, ale i tak oglądam ;).
Forrester pisze:Niedługo na TV4 poleci "Sortilegio" z W.Levym i J.Bracamontes
Dziś był 1 odcinek :-). Fajny początek, oby tak dalej ::ok::.
ODPOWIEDZ