Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Pottermaniack

Post autor: Pottermaniack »

Tradycyjnie oglądałem w tym roku Eurowizję i łudziłem się, że Polska wejdzie do finału :| Piosenkę mieliśmy średnią, ale super wyszła aranżacja, a Lidia bosko wyglądała w tej białej sukni :wink: Bardzo podobała mi się piosenka Irlandii, Ukraina też niezła, a reszta...średnia. Poziom muzyczny gorszy niż w tamtym roku ::kwasny:: Za to Eurowizja jako show wyszła świetnie, widać, że te 30 mln nie poszło na marne :)
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Faktycznie, jakby wysłać Rubika z tym jego klaskającym chórem, to może byśmy coś osiągnęli.
A chciałbym, żeby pojechał Feel, nie dostaliby się do finału i może ich kariera by się wreszcie skończyła :mrgreen:
Awatar użytkownika
Atwt

Post autor: Atwt »

Gabra-Sheila pisze:Uwielbiam Natalię, jest boska, natomiast nurtuje mnie myśl, kto poprowadzi finał... (nie wiem kto, może gdzieś pisało na stronach,ale nie wchodziłam) :: bow ::
Z niecierpliwością czekam już na sobote :serce:
finał poprowadzi Alsou (esc 2000, 2 m-ce) i Ivan Urgant.

Mi tam Norwegia sie obrzydła... zresztą zaspiewał te piosenke średnio... a wiem ze moze lepiej... Moja faworytka, Estonia była cudna, no i w dodatku Sandra Nurmsalu jest przepiękna :serce:
RIP Helen Wagner (1918 – 2010), As The World Turns (1956 – 2010), One Life To Live (1968 – 2012)
Goku

Post autor: Goku »

Słuchałem raz jeszcze piosenek z 2 półfinału i stwierdziłem, że najbardziej wpadła mi w ucho piosenka... Węgier ::loll::

Doszedłem do wniosku, że w przyszłym roku powinniśmy wysłać jakąś piosenkę śpiewaną PO POLSKU jeszcze najlepiej z ludowymi wstawkami tak jak to w tym roku zrobiła Mołdawia(i się dostała do finału). Tzn. jak dla mnie taka piosenka byłaby zapewne obciachowa i beznadziejna, ale Europa lubi takie shity.

Porównując piosenki Lidii Kopani i Isis Gee stwierdzam, że nasza zeszłoroczna propozycja była o wiele lepsza, ciekawsza i mniej nudna!

Stwierdziłem też, że najlepszą polską piosenką na Eurowizji było "Time to Party" zespołu The Jet Set!
Tomala

Post autor: Tomala »

Goku pisze:Stwierdziłem też, że najlepszą polską piosenką na Eurowizji było "Time to Party" zespołu The Jet Set!
Też tak uważam ::ok:: Zupełnie nie rozumiem, dlaczego ta piosenka nie odniosła sukcesu. Była naprawdę przyjemna, wpadała w ucho i jeszcze fajne show przy niej robili.
Goku

Wow! Właśnie obejrzałem występ Górniak z 1994 roku z Eurowizji i mimo, że jej nie lubię, niestety muszę napisać, że jestem pod wrażeniem! Kto nie widział - http://www.youtube.com/watch?v=Ko9ElaseT3Q

Edyta była wtedy paskudna, zapewne mądrzejsza i skromniejsza i jeszcze nie udziwniała tak swoich piosenek xD. Normalnie średnio lubię tą piosenkę(chociaż i tak chyba najbardziej z jej wszystkich), ale w tym wykonaniu jest taka pozytywna energia! W momencie "Zanim w popiół się zmienię, chcę być wielkim płomieniem!" aż mi ciarki po plecach przeszły.
Dawidek
Administrator

Post autor: Dawidek »

Bo "To nie ja" jest jednym z lepszych utworów Edyty. Jak ją słyszę, t zamieniam się w słuch.

Wysłanie Rubika z całą ekipą jest niemożliwe, bo jest ograniczenie do 6 osób w zespole.
Ballady często wygrywają WSC. Przykładem może być pani Serifović z Serbii, która wygrała 2 lata temu. Nie ma wg mnie reguły, czy ballada czy taneczny utwór. Ważne jest to, czy utwór się podoba.
Ja na ESC ponownie wysłałbym Edytę, albo inną, bardziej znaną gwiazdę z polskiej muzyki.
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Goku pisze:Wow! Właśnie obejrzałem występ Górniak z 1994 roku z Eurowizji i mimo, że jej nie lubię, niestety muszę napisać, że jestem pod wrażeniem! Kto nie widział - http://www.youtube.com/watch?v=Ko9ElaseT3Q

Edyta była wtedy paskudna, zapewne mądrzejsza i skromniejsza i jeszcze nie udziwniała tak swoich piosenek xD. Normalnie średnio lubię tą piosenkę(chociaż i tak chyba najbardziej z jej wszystkich), ale w tym wykonaniu jest taka pozytywna energia! W momencie "Zanim w popiół się zmienię, chcę być wielkim płomieniem!" aż mi ciarki po plecach przeszły.
Czy aby na pewno ten post napisał Goku? ::chytry:: ::jezyk::
Ja nie mogę z jej butów na tym występie ::loll:: Jakby miała kapcie na nogach ::loll::
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Może skoro Edzia już nie chce jechać to może coś w pobliżu tego i Paulla.
Nobody does it better
Goku

A może ktoś napisał by dla Joli Rutowicz ckliwą balladę po tytułem "My Pink Horse(I Love You)"? ::loll::

Moja siostra wymyśliła, żeby za rok wysłać Sylwię Grzeszczak, ale jakoś nie sądzę, żeby to był dobry pomysł.

Gdybym ja miał wybierać to wysłałbym dla odmiany jakąś energiczną piosenkę. Najlepiej coś rockowego(coś jak Dali albo Renton na tegorocznych preselekcjach!), ale wiem, że rockowe piosenki z reguły nie wygrywają, więc coś tanecznego mogłoby być i do tego obowiązkowo jakieś niezłe show(cycki na wierzchu i te sprawy ::loll::) ;). A może Disco-Polo? Coś w stylu "Straciłaś Cnotę"? xDD

P.S. Przesłuchałem już wszystkie polskie występy na Eurowizji i zdecydowanie najgorszy był zespół Sixteen! Ale zaraz za nim Piasek, Szcześniak oraz Ivan i Delfin. I śmieszy mnie ta piosenka Jopkowej, bo jak ona śpiewa to "Ale jeeesteem" to to brzmi jakby się chwaliła "Ale jestem fajna" xDD.
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Dopiero Lidia odpadła a my już myślimy kto w 2010 na eurowizji. Jutro finał i moje TOP5:

1. Albania
2. Ukraina
3. Azerbejdżan
4. Wielka brytania
5. Islandia
Nobody does it better
Goku

Już po wszystkich wykonaniach :). Ogólnie według mnie poziom dużo wyższy niż w zeszłych dwóch latach! A prowadzący dzisiaj dużo lepsi niż ci z czwartku :). Moje TOP5:

1.Ukraina
2.Dania
3.Turcja
4.Wielka Brytania
5.Niemcy

Według mnie najgorsza była zdecydowanie Albania! Tego się nie dało słuchać, a tym bardziej oglądać! Koleś przebrany za kulę dyskotekową i brzydula która drze się "noooł noooł". Jakaś masakra.
Ostatnio zmieniony 2009-05-16, 23:10 przez Goku, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Adex-fan Brooke

Post autor: Adex-fan Brooke »

Moje top:
Rosja,Grecja,Azerbejdżan,Norwegia
A babka ze Szwecji podobna do Donny z B&B :lol:
Polecam:DYNASTIA,Sunset Beach,B&B,Melrose Place,Desperate Housewives,Świat wg Bundych,Allo Allo,Pokolenia,Moonlighting,Baywatch,Alf,Nanny,Co ludzie powiedzą,Ally Mcbeal,QAF,Prison Break,Dexter,Dr Quinn,Y&R,Devious Maids, Sex and the city
Awatar użytkownika
Tęczowy

Post autor: Tęczowy »

Ale wysoki poziom w tym roku!

1. Dania.
2. Grecja.
3. Azerbejdżan.
4. Norwegia.
5. Ukraina.

Ktoś z nich musi wygrać :P
Awatar użytkownika
Mareczek