Eurowizja

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Ich Troje wtedy wyjechało z "Keine grenzen" o ile dobrze kojarzę rok.
Nobody does it better
Goku

Post autor: Goku »

kimberly1990 pisze:Nie miałam na myśli tego, że Isis jest obciachowa (aczkolwiek nie podobała mi się ani ona ani jej eurowizyjna piosenka), ale bardziej to, że obciachem dla Polski jest fakt, że dostaliśmy zaledwie... 1pkt? (z tego co pamiętam xD)
Więcej, bo z samej Irlandii mieliśmy 10 i jeszcze z Wielkiej Brytanii kilka xD
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

Goku pisze:
kimberly1990 pisze:Nie miałam na myśli tego, że Isis jest obciachowa (aczkolwiek nie podobała mi się ani ona ani jej eurowizyjna piosenka), ale bardziej to, że obciachem dla Polski jest fakt, że dostaliśmy zaledwie... 1pkt? (z tego co pamiętam xD)
Więcej, bo z samej Irlandii mieliśmy 10 i jeszcze z Wielkiej Brytanii kilka xD
Faktycznie to był wielki sukces... ::loll::
Awatar użytkownika
Damians

Post autor: Damians »

Marek Forrester pisze:ch Troje wtedy wyjechało z "Keine grenzen" o ile dobrze kojarzę rok.
Ich Troje wygrało wtedy z Wilkami.
Awatar użytkownika
Tim

Post autor: Tim »

To kto wtedy wygrał z Blue Cafe? Pamiętam , że rok później Blue Cafe wygrało, ale pojechało ze słabą piosenką chyba "Love Song" czy coś takiego.
Dr. House : "You want to make things right? Too bad. Nothing's ever right."
Awatar użytkownika
Marek Forrester

W 2003 Blue Cafe startowało razem z Wilkami i właśnie Ich Troje którzy wtedy wygrali. Znalazłem dokładne wyniki:

Ich troje (31,8%)
Wilki (29,2%)
Blue Cafe (17,2%)
Nobody does it better
Gabra-Sheila

Post autor: Gabra-Sheila »

Blue Cafe miało wtedy ,,You may be in love"...
Wracając do ESC 2009 najbardziej podobali mi się: Grecja :zeby: , Irlandia :serce: , Holandia :D i Słowacja :twisted: Reszta taka przeciętna :P
Lidia ładnie zaśpiewała :) Szkoda, nie udało się, ale dla mnie zaprezentowała się o niebo lepiej o Isis !!! ::krzyw:: Tancerze byli rewelacyjny :!: ::ok:: :mrgreen:
Nie podobała mi się jakoś Ukraina ::kwasny:: Wogóle nie podeszła mi ta piosenka i dziwna oprawa :|
Z Norwegii całkiem całkiem piosenka. Nie powiem, bo podobało mi się bardzo i ta gra na skrzypcach -bardzo fajnie :) Natomiast jak zobaczyłam tego Norwega... :zeby: Uśmiechnęłam się sama do siebie ::chytry:: Ci Norwedzy są wszyscy tacy przystojni ::jezyk:: No, ale Bjoern i tak the best jest :P
Prowadzenie świetne ::rad:: Uwielbiam Natalię, jest boska, natomiast nurtuje mnie myśl, kto poprowadzi finał... (nie wiem kto, może gdzieś pisało na stronach,ale nie wchodziłam) :: bow ::
Z niecierpliwością czekam już na sobote :serce:
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Co do ukrainy to mam mieszane uczucia, bo nucę piosenkę i przesłuchuje ją ale wczoraj wydawało mi się ,że Svetlana jest nastawiona na wygraną i zrobiła takie show ,że aż za bardzo. Albania ma melodyjną i ciekawą piosenkę, bardzo podobał mi się te występ. Trzeci kraj któremu kibicuje to Azerbejdżan bo piosenka ma chwytliwy refren i głos tej dziewczyny świetny! Ponadto licze na Islandię której piosenka dziwnie wywołuje u mnie pewne wspomnienie które może nie należy do najmilszych ale jest dobre. No i kibicuje brytani, bo lubię ten kraj a Jade może piosenką "It's my time" nie wygra ale ma kawał głosu i potrafi śpiewać cudnie.
Nobody does it better
Primok

Post autor: Primok »

W ogóle sie nie interesowałem w tym roku Eurowizją, ale rzuciłem okiem na 2 półfinał i zdecydowanie numerem 1 była Norwegia. Podobała mi się też Holandia i w końcu fajną piosenkę mieli Niemcy :P . Przy tym poziomie Polska powinna spokojnie awansować, chociażby zamiast Chorwacji, czy Estonii, ale wiadomo jak jest z tym konkursem :wink: .
Gabra-Sheila pisze:Natomiast jak zobaczyłam tego Norwega... :zeby: Uśmiechnęłam się sama do siebie ::chytry:: Ci Norwedzy są wszyscy tacy przystojni ::jezyk:: No, ale Bjoern i tak the best jest
Alexander reprezentujący Norwegię jest Białorusinem ::chytry:: .
Tomala

Post autor: Tomala »

Nie oglądałem zbytnio wczorajszego półfinału. Widziałem tylko ostatnie 2 występy i wyniki. Parę piosenek przesłuchałem dzisiaj.
W sumie nie przeszkadza mi to, że nie weszliśmy do finału, bo już lepsze to niż wejść i zająć ostatnie miejsce jak rok temu.
Z tych kilku piosenek co przesłuchałem to podobają mi się Irlandii i Ukrainy. Ale ta Ukrainy jest bardzo podobna do tej sprzed roku. Ta piosenka Ukrainy rok temu była świetna, ale ta jest już gorsza.
Prowadzący mnie denerwowali, bo nie podobał mi się ich rosyjski akcent w języku angielskim.
Awatar użytkownika
mailo

Post autor: mailo »

Tim pisze:To kto wtedy wygrał z Blue Cafe? Pamiętam , że rok później Blue Cafe wygrało, ale pojechało ze słabą piosenką chyba "Love Song" czy coś takiego.
Tak zgadza się, to było Love Song.

2008 Isis Gee - For Life
2007 The Jet Set - Time To Party
2006 Ich Troje – Follow My Heart
2005 Ivan i Delfin – Czarna Dziewczyna
2004 Blue Cafe – Love Song
2003 Ich Troje – Keine Grenzen
2001 Piasek – 2 Long
1999 Mieczysław Szcześniak – Przytul Mnie
1998 Sixteen – To Takie Proste
1997 Anna Maria Jopek – Ale jestem
1996 Kasia Kowalska – Chcę Znać Swój Grzech
1995 Justyna Steczkowska – Sama
1994 Edyta Górniak – To nie ja
Tkk_Bolly

Post autor: Tkk_Bolly »

Ja bym postawił w 2010r. na Zakopower :P Z nimi byśmy "ugrali" trochę punktów
Już się nie mogę doczekac jutrzejszego koncertu.Ależ będą emocje. :)
Oglądam: Złotopolscy, Klan, Plebania, Barwy Szczęścia, Emmerdale, Samo Życie
Awatar użytkownika
Marek Forrester

A ja bym wysłał, spróbował z Audiofeels albo Rubika z klaskającą ekipą.
Nobody does it better
Tomala

Post autor: Tomala »

O tak, myślę, że Audiofeels to byłby strzał w 10 :D :D :D Ale z Rubikiem nie sądzę, że osiągnelibyśmy sukces.
Goku

Post autor: Goku »

Ja bym postawił na Feel ::loll:: Skoro w Polsce wygrali wszystkie możliwe konkursy, to może w Europie też by się im udało? xD
ODPOWIEDZ