90210

Dział poświęcony filmom i innym programom telewizyjnym.
ODPOWIEDZ
Goku

90210

Post autor: Goku »

Zauważyłem, że dużo osób ogląda ten serial, więc przyda się temat :). Co o nim sądzicie?

Jak dla mnie 1 sezon bardzo nierówny! Odcinki 1-7 były świetne, wciągające, ciekawe i w ogóle fajne :). Moją ulubioną postacią była Silver, a znienawidzoną Adriana. Potem była chyba dwutygodniowa przerwa, a potem było coraz gorzej. Odcinki 8-16 były nudne, przesłodzone, na widok wiecznie zadowolonych Annie i Ethan'a zbierało mi się na wymioty, a z Silver buntowniczki twórcy zrobili Silver słodką idiotkę stanowiącą tło dla Dixon'a. Gdy kolejne postaci były niszczone w moim prywatnym rankingu dzielnie pięły się w górę Naomi i Adriana. Naomi - bo może wcale nie była lepsza niż wcześniej, ale także jako jedna z niewielu postaci nie została zniszczona. Adriana - bo naprawdę się zmieniła, stała się fajną postacią(moją ulubioną obecnie) i dostała ciekawy wątek :). Wtedy postanowiłem, że zakończę oglądanie serialu po pierwszym sezonie, gdy nagle pojawiły się odcinki 17 i 18. Znów wciągające i ciekawe, a na dodatek trzymające w napięciu. Trochę szkoda, że z Silver zrobili wariatkę, ale ogólnie odcinki na plus :). Annie i Ethan się rozstali dzięki czemu Annie znowu stała się fajna, a Ethan niestety nie i dobrze, że zniknie xD. Naomi i Liam to zdecydowanie moja ulubiona para obecnie i trzymam za nich kciuki :). A potem był odcinek 19. Kolejny świetny odcinek, głównie za sprawą powrotu Donny, choć sceny z 'wycieczki' Annie i Dixon'a oraz z obozu na który pojechała Naomi także były fajne. Teraz czekam na napisy do 01x20 :).
Tomala

Post autor: Tomala »

Ja zacząłem oglądać ten serial na FOXlife. Narazie widziałem 1. i 2. odcinek i bardzo mi się spodobały. W poniedziałek były odcinki 3. i 4. ale nie oglądałem i jutro obejrzę powtórkę. Postaci jeszcze nie rozpoznaję. Jedynie Kelly i Brendę ::jezyk:: Podoba mi się też czołówka tego serialu i te ujęcia ulic, palm itp. Ale i tak oryginał lepszy.
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Moim zdaniem nowa wersja nie umywa sie do oryginalu i ogladam ja wlasciwie tylko ze wzgledu na bohaterow z oryginalnej wersji. Czasem jakis watek mnie zaciekawi troche bardziej, ale generalnie jakos nie znalazlam w tym serialu nic co by go odroznialo jakos specjalnie od innych. No ale pewnie dopoki Kelly i Donna beda sie pojawiac to bede ogladac, hehe :D
Primok

Re: 90210

Post autor: Primok »

O już dawno chciałem coś więcej napisać o tym serialu. Do oryginału nie ma co porównywać w ogóle, ale serial ogląda sie całkiem fajnie. Jest tylko jeden wielki minus - główna bohaterka Annie. Nie mogę na nią już patrzeć - nie dość, że aktorka pięknością nie grzeszy, to jeszcze jej gra przyprawia mnie o niesmak. Takich min, to nawet w MnS się nie widzi mimo, że tam kilku specjalistów tej sztuki aktorskiej było ::krzyw:: . Najlepsze, że Annie jeszcze uczęszczała na zajęcia aktorskie :P .

Obrazek

Za to postacią numer 1 jest Silver - to wg mnie jest najważniejsza postać, bo jest najbardziej związana z oryginałem z młodych. Miała tam kilka ważnych wątków. Fajnie śledzić jej dalsze losy, choć jako dziecko była blondynką z pięknymi, jasnymi włosami, a teraz ma zupełnie czarne :roll: .
Pozostali młodzi są mi obojętni, choć Adriana i Nevid są całkiem ciekawą parą. No i pojawił sie jeszcze interesujący Liam :wink: .
Podobają mi się także zdjęcia i muzyka - kilka piosenek najpierw usłyszałem tu, a później zostały hitami w polskich radiach :wink: .

Obecnie oglądam też od początku BH 90210 (teraz VI sezon), więc jako uzupełnienie bardzo fajnie sie spogląda też na 90210.

Od początku najbardziej czekałem na pojawienie się Donny. Fajna scena jak jadą razem z Kelly przez Beverly Hills samochodem - taka w dawnym stylu :P . Ciekawie też się dowiedzieć, że Donna i David są w separacji, a Dylan jest na końcu świata gdzieś :wink: . Najgorzej wypadła jednak Brenda :| .
Goku pisze:Teraz czekam na napisy do 01x20 :).
Czyli dopiero w weekend. Chyba, że ktoś wie gdzie są szybciej :roll: .
Awatar użytkownika
Tiril

Post autor: Tiril »

A w jakis sposób ta niejaka Silver była związana z oryginałem?
I’m your dream, make you real
I’m your eyes when you must steal
I’m your pain when you can’t feel
Sad but true
Tomala

Tiril pisze:A w jakis sposób ta niejaka Silver była związana z oryginałem?
Chodzi o Erin Silver, siostrę Kelly i Davida z oryginału.
A w pierwszym odcinku jako jakąś szkolną dziennikarkę chyba widzieliśmy Hannah Zuckerman - córkę Andrei. Tylko nazwisko chyba się nie zgadza, bo przecież powinna mieć po ojcu. A tak wogóle to Andrea i Jesse z Hannah wyjechali na końcu 5. sezonu.
Primok

Tomala pisze:A tak wogóle to Andrea i Jesse z Hannah wyjechali na końcu 5. sezonu.
Tak to jedno z najlepszych pożegnań głównego bohatera w historii seriali :P .

Zapomniałem też dodać, że oprócz pojawiającego się w jednym odcinku Drew Tyler Bella (Thomas, MnS) to matkę Adriany gra Maeve Quinlan (Megan, MnS) :wink: .
Goku

Primok pisze:Jest tylko jeden wielki minus - główna bohaterka Annie. Nie mogę na nią już patrzeć - nie dość, że aktorka pięknością nie grzeszy, to jeszcze jej gra przyprawia mnie o niesmak.
Ojj to ciesz się, że nie widziałeś jej w "Degrassi: Nowe Pokolenie"! Poza tym, że grała tam przygłupią cnotkę-niewydymkę to robiła to na tyle nieudolnie, by od razu stać się moją znienawidzoną postacią!
choć jako dziecko była blondynką z pięknymi, jasnymi włosami, a teraz ma zupełnie czarne :roll: .
Mnie najbardziej śmieszy to, że w czołówce na sam koniec(w scenie gdzie jest razem z Annie i Naomi) jak i na zdjęciach promocyjnych(np. tu http://img407.imageshack.us/img407/3734 ... 011994.jpg ) ma blond włosy, a w serialu czarne :mrgreen:
Awatar użytkownika
Liason-fanka

Post autor: Liason-fanka »

Goku pisze:Mnie najbardziej śmieszy to, że w czołówce na sam koniec(w scenie gdzie jest razem z Annie i Naomi) jak i na zdjęciach promocyjnych(np. tu http://img407.imageshack.us/img407/3734 ... 011994.jpg ) ma blond włosy, a w serialu czarne :mrgreen:
No coz, w koncu ma prawo dziewczyna sobie wlosy pofarbowac :D

A co do Annie to tez specjalnie za nia nie przepadam, zreszta zaden z tych nowych mlodych bohaterow nie przypadl mi specjalnie do gustu...
Tomala

Obejrzałem dzisiaj 3. i 4. odcinek. Zacząłem już w miarę rozróżniać postacie. Właściwie większość lubię, oprócz Dixona i Annie. Przynudzają. W jednym z tych odcinków, ale nie wiem, w którym pojawił się Drew Tyler Bell :)
Ryan Lavery

Post autor: Ryan Lavery »

O tak, Annie to porażka. I to na całej linii. Zobaczysz jak w dalszej części odcinków zacznie działać Ci na nerwy. Sam mam ochotę kupić jej powrotny do Kansas. Ja chyba najbardziej lubię Naomi i Adrianę, ale daleko Naomi i to bardzo do Blair. Jest ogólnie słaba. Za mało w niej tego "bitchyzmu". :wink:
Awatar użytkownika
Marek Forrester

Post autor: Marek Forrester »

Annie jest tak przesłodzona ,że można dostać cukrzycy...

Ja też z wszystkich postaci bardzo lubię Naomi - ale tylko za postać bo sama osoba jest strasznie wredna i Sylver, jest sympatyczna i bardzo życiowa.
Nobody does it better
Tomala

Dzisiaj obejrzałem odcinki 5. i 6. Nadal nie lubię Annie. Dixon też jest nudny i w dodatku dziecinny. Za to bardzo lubię Silver, a także Naomi, ale troszkę mniej. Do 6. odcinka lubiłem Ethana, ale wkurza mnie, że nie chce być z Naomi, a ugania się za Annie. Adrianna jest bardzo interesującą postacią i wiele wnosi do serialu.
Jak oglądam ten serial, to tak strasznie zazdroszczę tym bohaterom, że nie mieszkam w Beverly Hills :lol:
Cały czas zastanawiam się, która postać w "90210" jest odpowiednikiem czyjej postaci w "Beverly Hills 90210", ale niewiele potrafię wywnioskować. Jedynie, że Annie to Brenda, Dixon to Brandon, a ich rodzice to Jim i Cindy. Może mi ktoś powiedzieć czy co do reszty postaci są jakieś odpowiedniki, czy może nie?
Goku

Wow! :shock: Naprawdę mocny finał! Wszystko co wydarzyło się w tym sezonie, w finale zostało zniszczone!

Wilsonowie na haju ::loll::

Ade oddała dziecko :(

Jak dobrze, że to ostatni odcinek "90210" z udziałem Brendy! Nie znoszę Shannen Doherty! W porównaniu do niej nawet aktorka grająca Annie gra świetnie xDD

Szkoda mi Annie :( Tzn. szkoda mi było Annie do momentu gdy wybiegła z domu. Wtedy zacząłem się śmiać widząc to - http://i44.tinypic.com/2qiz0w3.jpg i słysząc te jej jęki ::loll:: Ale dobrze zrobiła w tym wypadku, że wezwała policję! Szkoda, że rozwaliła imprezę, ale Naomi się należało! Udało mi się ją polubić na kilka ostatnich odcinków, ale w tym udowodniła, że jest tylko pustą i naiwną nastoletnią wersją Paris Hilton!

Jen jest jakaś psychiczna! ::kwasny:: Mam nadzieję, że nie będzie jej w 2 sezonie albo umrze na jego początku, bo jest w serialu dopiero kilka odcinków, a już jest moją znienawidzoną postacią!!!

Najlepsza scena odcinka - pocałunek Silver i Ethana! :mrgreen: Wychodzi na to, że Silver i Dixon się rozstaną. Nareszcie! :mrgreen:

Liam'a wzięli do szkoły wojskowej :shock:

No i na koniec najlepsze - Annie kogoś potrąciła i uciekła z miejsca wypadku, a ktoś z West Beverly to widział :shock: Fajnie by było gdyby potrąciła Dixon'a :twisted:
Primok

Fakt powrót Brendy to największa porażka ze starych postaci. Ale w finale podobała mi się jako Kleopatra (w ogóle super scena - wspomnieli nawet o Jimie), a w starym BH90210 była fajna :P . Aktorka grająca Annie przeszła samą siebie w tym odcinku, to co wyprawiała w tej scenie to nawet nie jestem w stanie napisać co to było ::plask wczolo: .
ODPOWIEDZ